MUDr. I. Sečanský, A. Horváthová: Šaláty a jedlá zo zeleniny

3,20

Autor: MUDr. Imrich Sečanský, Anna Horváthová
Názov: Šaláty a jedlá zo zeleniny
Vydavateľstvo: Príroda, Bratislava
Rok vydania: 1989
ISBN: 80-07-00126-3
Jazyk: slovenský
Počet strán: 210
Kategória: hobby, voľný čas, kuchyňa, spracovanie potravín
Väzba: tvrdá, originál lamino
Stav: výborný
Vydanie: prvé, náklad 30 000 výtlačkov
Ilustroval:D. Tichý (fotografie)

Popis

Kniha vysvetľuje, aký druh pokrmu sa pokladá za šalát, aké je tajomstvo prípravy chutného šalátu a aké druhy nálevov sa používajú do akých šalátov a ako ich pripraviť. Ďalej ponúka množstvo chutných a príťažlivých receptov na šaláty a jedlá z rôznych druhov známych i menej známych druhov zeleniny. Záverečná časť pojednáva o význame zeleniny vo výžive ľudí a uvádza abecedu šalátových byliniek.