M. Halaj, J. Golian: Vajce biologické, technické a potravinárske využitie

7,00

Autor: prof. Martin Halaj, doc. Jozef Golian
Názov: Vajce biologické, technické a potravinárske využitie
Vydavateľstvo: Garmond, Nitra
Rok vydania: 2011
ISBN: 78-80-89148-70-7
Jazyk: slovenský
Počet strán: 222
Kategória: chovateľstvo, spracovanie a konzervovanie potravín, kuchyňa, učebnice
Väzba: brožovaná
Stav: výborný
Vydanie: prvé v roku 2011
Ilustroval: D. Halajová (obálka)

Popis

Ústrednou témou tejto vysoko odbornej, kompletnej a zároveň podnetnej publikácie sú slepačie vajcia, ich tvorba, vlastnosti, kvalita po znesení, triedenie podľa štandardov, zber, doprava, balenie a skladovanie, spracovanie, hygiena, speňažovanie, alergie, obsah cholesterolu, ich využitie v potravinárskom i nepotravinárskom priemysle. V jednej časti knihy sa spomína aj využitie vajec iných druhov hydiny vo výžive ľudí.