Popis
Publikácia je výbornou pomocou pri pripravovaní racionálneho jedálneho lístka v jeseni, ktorá je najbohatším a najpestrejším obdobím roku a keď sú dispozícii rôznorodé suroviny a potraviny.
V prvej časti sú vysvetlené zásady a technológie prípravy zdravých jedál doplnené o návod, ako šetrne hospodáriť s potravinami a vhodne ich uskladňovať.
Na základe týchto zásad a rád sú potom v druhej časti knihy zostavené recepty, ktoré využívajú pestrosť surovín a potravín v tomto ročnom období. Popri klasických slovenských jedlách ako je kapustnica, paradajková polievka, zemiakové placky či plnená kačka, v nej nájdeme veľa receptov so zverinou, hubami a zeleninou.
V závere knihy nájdeme návody na prípravu osviežujúcich nealkoholických nápojov ovocných muštov a štiav, ale aj ovocného vína, teplých nápojov ako je domáca čokoláda či čajový punč (s rumom), naučíme sa konzervovať ovocie a zeleninu a variť najznámejšie medzinárodné jedlá akým je napr. ukrajinský boršč, uzbecký pilav či bulharský džuveč či musaka.